Az igényes termékcsomagolásról

Mi csomagoljuk

Mi csomagoljuk

Mi a rigid box?

2017. május 15. - Mi csomagoljuk


A rigid box egy olyan papír alapú csomagolás, amely egyesíti az eleganciát a teherbírással.

Ez a csomagolás típus bevont doboz, vagy merev-falú doboz néven is ismert.
A doboz erősségét egy vastag váz biztosítja, így a külső bevonat kiválasztásánál teljes szabadságot élvezünk: ez bármilyen papír lehet a márka arculathoz igazodva. Az egyedi megjelenést ofszet nyomat majd felületkezelés (fóliázás) és felületnemesítés (aranyozás, domborítás, formalakkozás) biztosítja, de a bevonat akár színes kreatív papírból is készülhet.

Rigid box már az 1800-as évek óta létezik. Prémium termékek megalkotói felismerték, hogy a csomagolás nem csak a terméket kell eladja, hanem a márkát és mindazt amit a márka képvisel. Így találkozhatunk olyan divat-, ékszer- vagy gasztronómiai márkákkal melyeknek rigid box csomagolása mára ikonikussá vált.
Manapság a prémium termékek fejlesztőinek fontos célja, hogy a csomagolás egyértelműen tükrözze a termék magas értékét. Elsődleges, hogy a csomagolás biztosítsa a fizikai védelmet a termék gyártótól vásárlóig tartó hosszú útja során. Egyre nagyobb hangsúly kerül arra is, hogy a termék kicsomagolása élmény nyújtson. Ezekre a kihívásokra optimális megoldás a rigid box csomagolás.

Kiváló példa a fent említettekre a Stühmer Kft. Friedrich Stühmer Luxory Chocolate csomagolása, amely egy levehető fedeles, négy emeletes, kihajtható díszdoboz.


friedrich_suhmer_luxory_chocolate.png

Édesség válogatás díszdoboz

Palást, tálcák és fedél: kötészeti lemez váz
Külső és belső bevonat: kreatív papír, ofszet nyomat
Címkék: fekete plike, formára stancolva
Felületnemesítés: UV lakkozás, arany prégelés, domborítás

design: Stühmer

A bejegyzés trackback címe:

https://micsomagoljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr3112506635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása